Opening “Erinnerte Zeichen” - Duo tentoonstelling

Duo tentoonstelling van Lisa van der Heijden, schilderijen en Marjan Waanders, keramiek.

In de tentoonstelling “Erinnerte Zeichen” exposeren Marjan Waanders en Lisa van der Heijden, kunstenaars uit Leiden, voor de eerste keer samen. Het is ook de eerste keer dat Lisa van der Heijden niet abstract werk toont.

Lisa van der Heijden
In het voorjaar van 2016 begonnen in haar werk losse flarden van herinneringen zich te verdichten en te bundelen in een serie kruisen in groot formaat, die nu deels in de tentoonstelling te zien is. Bij enkele werken verwijzen de kleuren naar schilderijen uit de Renaissance. Tijdens de tentoonstellingsperiode zal werk van haar ook in de Oud Katholieke Kerk te zien zijn.

Marjan Waanders
In het werk van Marjan Waanders spelen rituelen en kwetsbaarheid een grote rol. Ze toont de menselijke vorm in haar broosheid, suggereert de natuur en verwijst naar religieuze symbolen. Door haar bijzondere techniek krijgen haar beelden oppervlakken, huiden en kleuren, die een extra boeiend en vervreemdend effect hebben.

Officiële opening
Iedere belangstellende is van harte uitgenodigd om op zaterdag 4 maart om 16.00 uur de opening van de tentoonstelling bij te wonen.

Kom naar het vraaggesprek
Een vraaggesprek met de kunstenaar(s) zal plaatsvinden op 12 maart a.s. tijdens de viering in de Haagse OKK, Juffrouw Idastraat 7, aanvang 10 uur.

 

G a l e r i e  4 4 , Molenstraat 44, Den Haag    

Openingstijden: 3 maart tot en met 19 april 2017

woensdag , vrijdag  en zaterdag 13.30-17.00 uur

E-mail: galerie44@hotmail.com

 Website van de Parochie van de H.H. Jacobus en Augustinus Den Haag | Site design: Sync. Creatieve Producties, Hilversum