Verrassend concert 'Infinitum' door twee zussen

Uniek zussenduo Adelia en Nadia Askarova brengt een verrasend programma ‘Infinitum” ten gehore, waarin authentiek en hedendaags elkaar aanvullen. Twee verschillende orgels, namelijk het beroemde Garrels-orgel uit  1726 en het moderne symfonische Domus orgel worden binnen een concert bespeeld, en dan nog in combinatie met de vleugel. Het zussenduo Askarova staat bekend om hun muziektheaterproducties voor kinderen en volwassenen. Inmiddels hebben ze hun eigen professioneel huistheater ’t hART in Voorburg.

Nadia Askarova (piano) is Cum Laude afgestudeerd aan de Gnessin’s Muziekacademie te Moskou en volgde daar nog een Postdoctorale studie. Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag behaalde ze haar Master voor piano en historische klavieren. Zij is Eerste Prijs winnares van drie prestigieuze Internationale Piano Concoursen.

Adelia Askarova (orgel) heeft meerdere internationale prijzen binnengehaald. Haar Nederlands debuut vond in 2004 plaats in de Waalse Kerk te Den Haag. Op 19-jarige leeftijd mocht zij een solo-CD opnemen op het legendarisch Garrels-orgel in de Grote Kerk te Maassluis. Adelia voltooide haar studie aan het Tjaikovski Staatsconservatorium in Moskou met een scriptie over organist Feike Asma. In 2015 werd haar boek over Feike Asma en het Nederlands orgelbouw in Moskou gepubliceerd.

Zondag 25 januari om 15.00 uur,
Oud-Katholieke kerk, Juffrouw Idastraat 7,
Entree 20 euro aan de deur of reserveren via www.klassiekemuziek.nl

 Website van de Parochie van de H.H. Jacobus en Augustinus Den Haag | Site design: Sync. Creatieve Producties, Hilversum