Verf en doek - pixels van verbeelding - expositie in Galerie 44

Verf en doek

Verf op doek. Deze tekst is vaak te lezen op het begeleidende bordje bij een kunstwerk dat tentoon gesteld wordt. Drie woorden onder de titel van het werk als een materiele definitie van schilderij. Bij Rik van Hazendonk is die materie zelf onderwerp van zijn schilderkunstig onderzoek: verf en doek.

Minder

In de loop van de jaren zijn in zijn schilderwerk steeds meer elementen weggelaten. Losse verfstreken, monochrome kleurvlakken of willekeurige verfvlekken zijn nog de enige beeldende elementen. Ambachtelijke vaardigheden ontbreken, net als het streven naar mooi of goed. Het beschilderde oppervlak wordt vaak zelfs aan het oog onttrokken. Waar gaat dit werk nog over?

Pixels

Omringd als we worden door beeldschermen weten we dat wanneer we inzoomen tot op pixelniveau, dat dan het beeld, het geheel, verkruimelt. In het tentoongestelde werk zijn de losse, pixelachtige elementen juist vol van detail en stoffelijke uitdrukking. Als zintuiglijke pixels openen ze toegang tot ieders eigen verbeeldingsruimte; de mogelijkheden van een nieuw geheel.

Opening tentoonstelling en openingstijden

De opening vindt plaats op zondag 25 mei om 16.00 uur in Galerie 44. Pastoor Leen Wijker zal de opening verrichten.

De tentoonstelling is te bezoeken van 25 mei tot en met 27 juni 2018, op woensdag , vrijdag en zaterdag 13.30-17.00 uur

Let op, in verband met werkzaamheden aan het pand is deze expositie een week eerder gesloten. In plaats van 4 juli is dit nu 27 juni geworden.

 Website van de Parochie van de H.H. Jacobus en Augustinus Den Haag | Site design: Sync. Creatieve Producties, Hilversum