Oud-katholieke parochie - Den Haag

September | Dagboeken en schilderijen, kwetsbaarheid en vrijheid - expositie

Het werk van Zhanghong Liao is autonoom, maar tegelijkertijd spelen haar persoonlijke ervaringen en haar reizen een grote rol in haar werk. Ze combineert Westerse en Oosterse motieven.  

Zhanhong  (1965,  Guangzhou, China), woont en werkt [na een studie in Manchester, G.B.]  in Vlaardingen, en is lid van Pulchri Studio sinds 1999. Het werk van Zhanghong Liao omvat in eerste instantie dagboeken en schilderijen en maakt een sterke ontwikkeling door: van figuratief naar vrijer, meer abstract werk. Als ze in haar werk Chinese lettertekens gebruikt hoeven deze niet gelezen te worden als taal, maar  als vormelementen. De materie heeft een steeds sterkere rol in haar dagboeken en schilderijen gekregen (naast verf ook materialen als textiel en draad), waardoor er sprake is van dagboekobjecten. Tegelijkertijd werkt ze ook in andere media, zoals performance, video en digitaal werk. Per thema kiest ze een techniek waarin ze haar bedoelingen het best kan uitdrukken.

Zhanhong exposeert onder meer solo in Amsterdam en Rotterdam en nam ze deel aan groepstentoonstellingen en symposia in onder meer Sint Petersburg (Rusland), Izmir (Turkije), Helsinki (Finland), Kampala (Oeganda), Remagen (Duitsland) en Brescia (Italië).  Die tentoonstellingen en projecten leveren weer ervaringen die ze in haar werk kan uitdrukken.       
Zhanghong: “Inmiddels woon ik alweer bijna de helft van mijn leven in Europa en vind het interessant te onderzoeken hoe dat mij als mens en kunstenaar beïnvloedt. Hoe breng ik de Westerse en Oosterse cultuur samen? Hoe verandert dat mijn identiteit? De ontwikkeling van mijn werk gaat geleidelijk, nieuwe onderwerpen dienen zich langzaam aan. Ik voel me steeds vrijer!”
De officiële opening vindt plaats op zondag 23 september 2018 te 16:00 uur door Jacques Zwaan, oud-directeur algemene zaken van Pulchri Studio. Plaats: Galerie 44, Molenstraat 44 in Den Haag.

Openingstijden: 23 september tot en met 23 oktober 2018
woensdag, vrijdag, zaterdag 13:30-17:00 uur