Oud-katholieke parochie - Den Haag

November | Dubbelexpositie in kerk en Galerie 44 rond Advent en Kerst

Dit jaar organiseert G a l e r i e  4 4 voor het eerst een dubbel expositie. In de Haagse Oud-katholieke kerk is de serie Thora van Ruud Bartlema te zien. Dit werk is eigendom van het Bijbels Museum te Amsterdam. Hans Ensink op Kemna exposeert zowel in G a l e r i e  4 4 als in de kerk onder de titel Thuisland.
Ruud Bartlema 
Bartlema is behalve beeldend kunstenaar tevens leraar Joodse Mystiek. In de Joodse mystiek spelen de 22 letters van het Hebreeuwse alfabet een grote rol. In de Thora serie vormt de beginletter van een van de 5 bijbelboeken van Mozes de basis. Aan elke letter zijn meerdere betekenissen en verhalen verbonden, waarvan de schilderijen er een aantal tonen.
De presentatie is onderdeel van het project Bijbels Museum in het Land.
Hans Ensink op Kemna
Het werk van Hans Ensink op Kemna is non figuratief en maakt veelal gebruik van een geometrische vormentaal.
Formele uitgangspunten zoals de verhouding tussen kleur, vorm en formaat leggen de basis om een schilderkunstig verhaal te vertellen. Onderwerpen zijn de dagelijkse leefomgeving, de landschappen, de gebouwen en de verhoudingen daartussen.
Ensink op Kemna zegt er zelf het volgende over:“Wat mij fascineert is om op een min of meer berekenende wijze tot een op zichzelf staand ding te komen waarbij het ondefinieerbare zijn rol blijft spelen" 
 
Opening en start exposities
De officiële opening voor beide exposities start op zaterdag 2 december 2017 om 16:00 uur in de Oud-katholieke kerk, Juffrouw Idastraat 7 te Den Haag. Noor Nuis zal de vernissage muzikaal omlijsten. U bent daarvoor van harte uitgenodigd. Vanzelfsprekend bestaat daarna de gelegenheid na afloop om het werk in de galerie te bekijken onder het genot van een drankje.
We hopen u tijdens de vernissage te mogen begroeten!
 
Openingsdagen en -tijden
 
1 december 2017 tot en met 10 januari 2018
 
G a l e r i e  4 4 , Molenstraat 44, 2513 BL Den Haag e: galerie44@hotmail.com
woensdag, vrijdag  en zaterdag 13.30-17.00 uur
 
Oud-katholieke kerk van Den Haag, Juffr. Idastraat 7, Den Haag
vrijdag en zaterdag 14:00 – 16:00 uur
(Let op: op zaterdag 9 december 2017 is de kerk in verband met een concert gesloten)