Oud-katholieke parochie - Den Haag

November | Aangescherpte Coronamaatregelen

 Afgelopen week ontvingen wij van het Bisschoppelijk Bureau het bericht dat het advies van het CIO (welke woensdag 17 november ´21) is uitgebracht) wordt overgenomen. 

De belangrijkste punten zijn:

Wij vragen u allereerst (herhaling) om de basisregels in acht te nemen. We willen ons hieraan houden vanuit onze verantwoordelijkheid voor elkaar en voor de samenleving, niet in de laatste plaats uit solidariteit met de gezondheidszorg. Een verantwoorde toepassing van de basisregels is in de kerken extra van belang, omdat het coronatoegangsbewijs (CTB) niet van toepassing is op kerkdiensten. De basisregels zijn: blijf thuis bij klachten en laat je zo snel mogelijk testen, was je handen, schud geen handen en zorg voor voldoende frisse lucht.

 

De anderhalve meter wordt opnieuw ingevoerd voor de kerkdiensten. Dit houdt in dat de bezoekers weer een vaste zitplaats hebben (we werken weer met de groene blaadjes).

Bij de communiebank mogen er weer maximaal 4 personen knielen. 

Vanaf zondag 28 november 2021 hanteren we weer de aanmeldprocedure om de teleurstelling te voorkomen dat u naar de kerk komt en er geen zitplaats voor u is. U kunt zich tot donderdagavond 18.00 uur aanmelden via mail naar p.e.klaassen@live.nl. 

Samenzingen:

Met betrekking tot het samenzingen wordt het advies overgenomen om het samenzingen op ingetogen wijze te zingen. 

Koffiedrinken:

Nu de anderhalve meter weer wordt toegepast, is het helaas niet mogelijk om na de kerkdienst met elkaar koffie te drinken. 

Mondkapje:

Bij beweging/verplaatsing binnen het kerkgebouw is het dragen van een mondkapje verplicht. Zodra u op uw plek zit, mag het mondkapje af. 

Wij begrijpen dat dit niet een bericht is, wat u graag wilt lezen. Maar met elkaar zullen door deze periode heen moeten gaan. Laten we bidden om Gods zegen, die ons deze tijd steun en sterkte geeft om deze tijd te doorstaan. 

Met vriendelijke groeten,

namens het kerkbestuur

 

Petra Klaassen

secretaris